Samiska smycken gjorda med material från naturen


Samerna är kända för sina vackra hantverk gjorda från material tagna direkt från naturen.

Vad är duodji?
Duodji är det samiska ordet för sameslöjd. Inom sameslöjd/duodji används främst de traditionella färgerna som är rött, blått, grönt och gult, vilket är samma färger som på den samiska flaggan. Flaggans cirkel står för andlighet och består av färgerna röd och blå, vilka representerar solen (röd) och månen (blå). Grönt symboliserar naturen, blått symboliserar vattnet som är ett livselixir, rött symboliserar elden, värme och kärlek. Gult symboliserar solen.

Äkta sameslöjd hittar ni hos madeinjukkas.com som tillverkar traditionell duodji gjort av naturliga och återbrukade material som renskinn, denim och vadmal.

Den mest populära produkten är deras fantastiska tennarmband som finns i storlekar för både vuxna och barn. Tennarmbanden är gjorda av renskinn och har en knapp gjord av renhorn.

Äkta duodji
Äkta duodji hittar ni hos madeinjukkas.com som innehar duodju-märket vilket visar att det är äkta sameslöjd. Duodji-märket hittar ni på äkta samiska produkter som är tillverkade enligt tradition och utav samer.

Om Made in Jukkas
Made in Jukkas grundades år 2011 och de tillverkar traditionella samiska smycken, väskor och necessärer med samisk design. Made in Jukkas innehar självklart duodji-märket och tillverkar samiska produkter enligt traditionella material och mönster, men även en del egna designer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smart lösning för elbilsladdning

Husvagnar och husbilar till bra priser