Skimsafe skyddar mot framtidens bedragare och bluffmakare


Bedragare och tjuvar hittar ständigt nya sätt att komma över dina pengar och värdesaker i takt med att tekniken utvecklas. Ny teknik är inte alltid felfri, utan det kan finnas sårbarheter i både system och prylar som du dagligen använder. Genom att vara ute i god tid kan du skydda dig innan något drabbar dig. I flera europeiska länder ökar kortbedrägerier och då kan det vara smart att skydda sig mot detta både hemma i Sverige eller när du är ute och reser.

Många av er har säkert hört talas om Skimsafe. Du hittar deras produkter i flera stora teknikvaruhus som Media Markt och Clas Ohlson vid kassan. Skimsafe-kortet skyddar dina kort mot så kallad trådlös skimming, vilket är ett växande problem som kommer med de trådlösa bankkorten som finns i de flesta plånböcker. Trådlös skimming går ut på att bedragaren använder sig av en trådlös kortläsare eller mobiltelefon med NFC-chip som kan användas för att läsa av trådlösa kort. Bedragaren kan på detta sätt komma över dina kortuppgifter genom att hålla sin mobil eller kortläsare mot din ficka/väska. Det går på ett ögonblick och chansen att du märker detta är extremt låg. För att skydda sig mot den här typen av bedrägeri är Skimsafe-kortet väldigt effektiv och du kan då känna dig trygg genom att veta att dina kort är i säkerhet.

Bästa skyddet mot nya typer av bedrägerier är att känna till vad det finns för olika typer av bedrägerier och sedan skydda sig mot dem. Detta låter såklart enklare än vad det egentligen är och det kan vara svårt att tänka sig för varje dag och vid allt du gör. Skimsafe-kortet skyddar dig passivt i plånboken, vilket är väldigt smidigt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smart lösning för elbilsladdning

Husvagnar och husbilar till bra priser

Samiska smycken gjorda med material från naturen